Voordat jij dat felbegeerde roze briefje op zak hebt moet je eerst slagen voor het theorie- en praktijkexamen bij het CBR. Vaak wordt aangeraden om je theorie-examen aan het begin van je rijopleiding te doen. Zo krijg je een goed beeld van de theorie in praktijk. Natuurlijk kun je het theorie-examen afleggen wanneer het jou het beste uitkomt! Check hier hoe lang jouw autotheorie geldig is.

Er zijn veel verschillende manieren om de stof voor je theorie-examen te leren. Zo kun je bijvoorbeeld leren uit een lesboek, digitale lessen volgen of een theoriecursus volgen.

Het volgen van een theoriecursus is de snelste en meest effectieve van leren. Je leert binnen één dag alles wat je moet weten voor het succesvol behalen van je theorie-examen. Op diezelfde dag staat namelijk jouw theorie-examen gepland. Het leren en voorbereiden met boeken en digitale lessen neemt vaak meer tijd (en geld) in beslag. Klik hier voor beschikbare data voor een auto theoriecursus bij jou in de buurt!

Je mag tijdens het auto theorie-examen geen boeken meenemen.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelvoorkomende vragen over de theoriecursus.

De theoriecursus begint rond 07:00. Tijdens de cursus krijg je een aantal korte pauzes. Rond 12:30 uur vertrekken we naar het CBR om het theorie-examen af te leggen. Na het afleggen van het theorie-examen ben je klaar.

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail met een link naar onze lesstof. Neem deze goed door voordat je de theoriecursus aflegt.

Jazeker. Ook cursisten met dyslexie kunnen onze theoriecursus goed volgen. Wij zorgen ervoor dat de cursus goed te volgen is en bieden extra hulp waar nodig is.

De minimale leeftijd is 16 jaar voor het afleggen van je auto theorie-examen.

Op de dag van je theorie-examen moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Zonder een geldig legitimatiebewijs kan je helaas geen theorie-examen afleggen.

Het theorie examen wordt op dezelfde dag door ons gereserveerd na je aanmelding.

Ervaringen van onze cursisten

Op zoek naar een professionele theoriecursus? Lees ervaringen van onze cursisten.

Inschrijven