Bij het onderdeel gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Bij het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht moet je minimaal 35 van de 40 vragen goed beantwoorden. Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag. Je krijgt ook de kans om je (eventueel) foute antwoorden te bekijken.

Geslaagd?

Gefeliciteerd! De uitslag van je theorie-examen is 1,5 geldig. Je hebt dus ander halfjaar om je praktijkexamen te doen.

Gezakt?

Geen paniek! In de e-mail van het CBR zie je precies op welke onderwerpen je de volgende keer extra moet letten. Wist je dat meer dan 95% van alle cursisten van 123geslaagd.nl in één keer slaagt voor zijn of haar autotheorie-examen? Mocht het de eerste keer niet lukken, mag jij opnieuw deelnemen aan de theoriecursus – op onze kosten!

Wie stelt de examenvragen op?

Het autotheorie-examen heeft een wettelijke basis. Het ministerie van I&M heeft de exameneisen vastgelegd in een regelgeving. De examenvragen worden door deskundigen bij het CBR opgesteld op basis van de gestelde eisen. Uiteindelijk worden alle examenvragen en afbeeldingen in het CBR theorie-examen beoordeeld door zowel een intern als een onafhankelijk extern College van Deskundigen. Dit college bestaat uit professionals die werkzaam zijn in vakgebieden zoals Onderwijskunde en toets-techniek, Verkeerswet- en regelgeving, Nederlandse taal en Verkeershandhaving.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelvoorkomende vragen over de theoriecursus.

De theoriecursus begint rond 07:00. Tijdens de cursus krijg je een aantal korte pauzes. Rond 12:30 uur vertrekken we naar het CBR om het theorie-examen af te leggen. Na het afleggen van het theorie-examen ben je klaar.

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail met een link naar onze lesstof. Neem deze goed door voordat je de theoriecursus volgt.

Jazeker. Ook cursisten met dyslexie kunnen onze theoriecursus goed volgen. Wij zorgen ervoor dat de cursus goed te volgen is en bieden extra hulp waar nodig is.

De minimale leeftijd is 16 jaar voor het afleggen van je auto theorie-examen.

Op de dag van je theorie-examen moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Zonder een geldig legitimatiebewijs kan je helaas geen theorie-examen afleggen.

Het theorie examen wordt op dezelfde dag door ons gereserveerd na je aanmelding.

Ervaringen van onze cursisten

Op zoek naar een professionele theoriecursus? Lees ervaringen van onze cursisten.

Inschrijven