Het afleggen van je auto theorie-examen is spannend. Alle automobilisten hebben dit aan eigen lijve mogen ervaren. Maar er zijn een aantal tips & trucs om het voorbereiden en leren van je auto theorie-examen een stuk makkelijker te maken. Hieronder de drie beste tips:

Let goed op tijdens praktijklessen

Het inschatten en beoordelen van verkeerssituaties gaat in praktijk vaak een stuk makkelijker dan vanuit een theorieboek. Je rijinstructeur kan jouw precies uitleggen waarom bepaalde regels gelden.

Neem voldoende rust voor het auto theorie-examen

Met een uitgerust lichaam en heldere geest is het een stuk makkelijker om je tijdens het auto theorie-examen volledig te concentreren op de vragen. Je raakt minder snel afgeleid en kan helder nadenken.

Schakel hulp van professionals in

Merk je dat je het lastig vindt om bepaalde stof te onthouden? Of heb je wellicht moeilijkheden met leren door ADHD of dyslexie? Of ben je bang om te falen? In zulke situaties is het handig om de hulp van professionals in te schakelen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een theoriecursus. Tijdens de 1-daagse theoriecursus krijg je onder begeleiding van professioneel opgeleide docenten de relevante lesstof uitgelegd. Vervolgens maak je op dezelfde dag je theorie-examen om je kersverse kennis direct toe te passen. Natuurlijk kun je de theoriecursus ook volgen wanneer je in één dag je theoriecertificaat wilt behalen, zonder onnodig veel tijd kwijt te zijn aan het leren ervan!

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelvoorkomende vragen over de theoriecursus.

De theoriecursus begint rond 07:00. Tijdens de cursus krijg je een aantal korte pauzes. Rond 12:30 uur vertrekken we naar het CBR om het theorie-examen af te leggen. Na het afleggen van het theorie-examen ben je klaar.

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail met een link naar onze lesstof. Neem deze goed door voordat je de theoriecursus volgt.

Jazeker. Ook cursisten met dyslexie kunnen onze theoriecursus goed volgen. Wij zorgen ervoor dat de cursus goed te volgen is en bieden extra hulp waar nodig is.

De minimale leeftijd is 16 jaar voor het afleggen van je auto theorie-examen.

Op de dag van je theorie-examen moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Zonder een geldig legitimatiebewijs kan je helaas geen theorie-examen afleggen.

Het theorie examen wordt op dezelfde dag door ons gereserveerd na je aanmelding.

Ervaringen van onze cursisten

Op zoek naar een professionele theoriecursus? Lees ervaringen van onze cursisten.

Inschrijven