Hoe gaat het nieuwe theorie-examen?

lp visual

Wellicht heb je gehoord dat het CBR sinds een tijd het auto theorie-examen in nieuwe stijl afneemt. Inmiddels worden op alle CBR examencentra de examens in de nieuwe stijl afgenomen.

Maar wat is het verschil tussen het theorie-examen in de oude en nieuwe stijl? Het theorie-examen oude stijl werd klassikaal afgenomen. Alle cursisten keken gezamenlijk naar een scherm waarop de vragen getoond werden. Vervolgens kon je het antwoord op een antwoordkastje ingeven. Het theorie-examen nieuwe stijl neem je af op een touchscreen scherm. Iedereen krijgt zijn of haar eigen scherm. Spieken heeft geen zin, iedereen krijgt namelijk een eigen serie vragen.

Het autotheorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht

  • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet beantwoorden.
  • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden.
  • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden.
  • Bekijk de pagina om te weten hoe lang is je theorie geldig?

Waar geven jullie de theoriecursus?

Wij geven theoriecursussen verspreid over het hele land. Uit welke regio je ook komt, er zit altijd wel een locatie bij jou in de buurt! De locaties zijn vaak vlakbij een CBR Examencentrum. Op onderstaande plekken kun je de theoriecursussen van 123geslaagd.nl volgen:

Hoe kan ik het beste leren voor het theorie-examen?

Voordat jij dat felbegeerde roze briefje op zak hebt moet je eerst slagen voor het theorie- en praktijkexamen bij het CBR. Vaak wordt aangeraden om je theorie-examen aan het begin van je rijopleiding te doen. Zo krijg je een goed beeld van de theorie in praktijk. Natuurlijk kun je het theorie-examen afleggen wanneer het jou het beste uitkomt! Check hier hoe lang jouw autotheorie geldig is.

Er zijn veel verschillende manieren om de stof voor je theorie-examen te leren. Zo kun je bijvoorbeeld leren uit een lesboek, digitale lessen volgen of een theoriecursus volgen.

Het volgen van een theoriecursus is de snelste en meest effectieve van leren. Je leert binnen één dag alles wat je moet weten voor het succesvol behalen van je theorie-examen. Op diezelfde dag staat namelijk jouw theorie-examen gepland. Het leren en voorbereiden met boeken en digitale lessen neemt vaak meer tijd (en geld) in beslag. Klik hier voor beschikbare data voor een auto theoriecursus bij jou in de buurt!

Je mag tijdens het auto theorie-examen geen boeken meenemen.

Wat kost een auto theorie-examen?

De kosten voor je theorie-examen bij het CBR zijn inbegrepen in de auto theoriecursus van 123geslaagd.nl. Je krijgt dus niet te maken met extra kosten hiervoor. Benieuwd naar welke data beschikbaar zijn in jouw stad? Check hier alle mogelijkheden.

Wie reserveert het CBR examen?

Dat regelen wij! Jij hoeft hiervoor dus niets te doen behalve je theoriecursus te boeken bij ons. Wij zorgen ervoor dat jouw plekje bij het CBR auto theorie-examen gereserveerd is op dezelfde dag van de theoriecursus. Benieuwd naar welke data beschikbaar zijn in jouw stad? Check hier alle mogelijkheden.