Hoogste slagingspercentage

*Exclusief Cbr-examenkosten

Hoe lang is je theorie geldig? (Auto)

12.431 reviews

2.392 personen

Binnen één dag geslaagd voor je auto-, motor- of scootertheorie.

Binnen 1 dag geslaagd voor je theorie!

Hoogste slagingspercentage

Duizenden tevreden cursisten

Online leeromgeving

*

Kies je cursus

Binnen één dag geslaagd voor je auto-, motor- of scootertheorie.

* Exclusief CBR examenkosten

Op deze pagina geven wij antwoord op de vraag: ‘hoe lang is je theorie geldig?‘.

Wanneer jij slaagt voor je auto theorie-examen is het theoriecertificaat voor één jaar en 6 maanden geldig. Deze periode gaat in op de dag dat jij slaagt voor je theorie-examen. Je theorie is dus 1,5 jaar geldig. Hoe lang is je theorie geldig? Jouw autotheorie is een jaar en zes maanden geldig na het halen van je theoriecertificaat.

Het behalen van je theorie-examen is een belangrijke stap op weg naar het verkrijgen van je rijbewijs. Echter, veel mensen vragen zich af hoelang dit examen eigenlijk geldig blijft. In deze tekst zullen we de geldigheidsduur van het theoriecertificaat bespreken.

Geldigheidsduur in Nederland

In Nederland blijft het behaalde theoriecertificaat voor het autorijbewijs, motorrijbewijs en bromfietsrijbewijs in principe 1,5 jaar geldig. Dit betekent dat je binnen anderhalf jaar na het behalen van je theorie-examen ook je praktijkexamen moet hebben afgelegd. Als je binnen deze periode niet slaagt voor je praktijkexamen, vervalt je theoriecertificaat en moet je opnieuw het theorie-examen afleggen voordat je opnieuw voor het praktijkexamen kunt gaan. Bij het CBR kun jij je theorie-examen reserveren.

hoe lang is je theorie geldig

Krijg ik direct de uitslag van mijn theorie-examen?

Zodra je examen erop zit krijg je meteen de uitslag op het scherm te zien. Hier kun je de fout beantwoorde vragen bekijken. Door op het vraagnummer te tikken kun je de vraag inzien. Je hebt twee minuten om de fout beantwoorden vragen te bekijken. Veel cursisten stellen zich altijd de vraag ‘hoe lang is je theorie geldig’?

Je theoriecertificaat is altijd 1,5 jaar geldig na het halen van je CBR theorie-examen. Bij 123 Geslaagd geven wij theoriecursussen door heel Nederland. Heb jij niet je theorie binnen? Geen zorgen! We geven theoriecursus door heel Nederland en zijn o.a. actief in de volgende steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda, Groningen, Enschede, Maastricht, Zwolle, Groningen en Goes.

Heb jij faalangst of dyslexie? Dat is voor ons geen enkel probleem! Onze docenten zijn extra getraind op leerlingen met faalangst of dyslexie.

Hoe lang is mijn theorie auto geldig?

Je auto theorie is 1,5 jaar geldig. Je theorie is dus 1,5 jaar geldig. Binnen deze tijd moet jij je praktijkexamen halen bij het CBR.

Enkele tips vooraf het CBR-examen:

1. Volg een eendaagse dagcursus
Het voordeel van een dagcursus is dat je letterlijk op dezelfde dag de cursus krijgt en hierna meteen het CBR-examen doet. Zo blijft de stof nog goed bij je hangen. Bij 123geslaagd geven wij de 1 daagse dagcursussen. Binnen enkele uren stomen wij je klaar om het CBR-examen af te leggen. Door middel van handige ezelbruggetjes weet je exact wat de juiste voorrangregels en verkeerssituaties zijn. Terugkomend op de vraag ‘hoe lang is je theorie geldig?’. Deze is dus 1,5 jaar geldig na het halen van je theorie-examen.

2. Begin vooraf met leren van je theorie-examen.
Bij je voorbereiding raden we altijd aan om vooraf alvast te oefenen via websites als YouTube. Maak hierbij altijd notities voor jezelf, zodat je deze ten alle tijde kan oefenen. Dit zijn gratis examens die je kunt maken, zo kan je meteen de basistheorie oefenen.

3. Onderschat het theorie-examen niet!
Veel mensen onderschatten het CBR-examen en zakken op de meest simpele vragen. Een goede inzet en instelling is enorm belangrijk. Bovendien raden we elke leerling aan om zo geconcentreerd mogelijk het examen in te gaan. Een goede voorbereiding is ook het halve werk. Zorg ervoor dat je vooraf genoeg geoefend hebt d.m.v. gratis theorie-examens.

4. Herhaal de gratis oefentheorie
Uit onze ervaring blijkt dat wanneer de leerling veel aan herhaling doet, het CBR-examen veel zelfverzekerder ingaat. Het examen bij het CBR is ontzettend breed, waardoor je meerdere en verschillende vragen krijgt. Voor een leerling is het heel erg lastig om alles goed te onthouden. Blijf dus altijd de theoriestof herhalen.

hoe lang is je auto theorie geldig

Uitslag per e-mail

Wanneer je e-mailadres bij het CBR bekend is, wordt het uitslagformulier per e-mail verstuurd (ongeveer 3 a 4 uur na je examen). Als je één of meer verkeerde antwoorden hebt gegeven, dan zie je hier een getal of letter achter staan. Hiermee kun je op de website van het CBR inzien over welke exameneis de desbetreffende vraag ging. Enkele trefwoorden die van toepassing zijn cbr theorie-examen, lang is het theoriecertificaat geldig, hoe lang is het theoriecertificaat en cbr auto theorie aanvragen.

Inschrijven

hoe lang auto theorie geldig

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelvoorkomende vragen over de theoriecursus.

Als je de Nederlandse taal goed beheerst en actief deelneemt aan de les, slaag je meestal op dezelfde dag. Hoewel we dit niet absoluut kunnen garanderen omdat we niet mee mogen tijdens het examen, helpen we je om de antwoorden te kennen door vergelijkbare vragen te oefenen tijdens de les. Als je door zenuwen het examen niet haalt, bieden we je de mogelijkheid om met een mooie korting een herkansing bij ons te doen.

Tijdens de cursus leggen we alles stap voor stap uit, van begin tot eind. Om je extra te ondersteunen, krijg je direct na aanmelding toegang tot onze online theorie, waar je kunt oefenen met examenvragen! Dit is al inbegrepen bij de dagcursus. Zo vergroot je aanzienlijk je kans om in één dag te slagen! Eventuele vragen over de oefeningen kun je tijdens de cursus stellen.

Indien het CBR op loopafstand is, begeleidt de docent je te voet naar het CBR. Hier krijg je de kans om eventuele laatste vragen te stellen. Als het CBR niet op loopafstand is, regelen wij ruim op tijd een taxi naar het CBR. De taxi is inbegrepen bij de dagcursus!

We verzorgen lessen in 18 steden door heel Nederland. Onze leslocaties bevinden zich altijd in de nabijheid van het CBR en zijn goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Zodra we je examen hebben gereserveerd, ontvang je direct van ons het adres voor jouw cursus via e-mail.

Onze cursus is uitermate geschikt voor leerlingen met dyslexie. We zorgen ervoor dat zelfs de moeilijkste vragen, woorden en zinnen van het examen op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Na onze cursus weet je precies hoe je de examenvragen moet interpreteren, zelfs met dyslexie.

We hebben ervaren docenten die al geruime tijd werken met leerlingen die last hebben van faalangst. Onze lesmethode is buitengewoon effectief, zelfs voor degenen met faalangst. De docent begeleidt je zelfs naar het CBR, om eventuele laatste vragen te beantwoorden en om je zenuwen weg te nemen.

De meeste cursussen starten rond 06:45 uur. Tijdens de cursus zijn er uiteraard een aantal pauzes ingelast. De cursus eindigt doorgaans rond 14:00 uur. Direct na de cursus volgt je examen!